Gaziantep’te FETÖ ve PKK operasyonu: 17 tutuklama

Gaziantep’te, FETÖ ve PKK’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 26 şüpheliden 17’si tutuklandı.

Gaziantep’te, FETÖ ve PKK’ye yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 26 şüpheliden 17’si tutuklanarak cezaevine konuldu.

Konu ile ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, FETÖ soruşturması kapsamında şifreli haberleşme programı olan ByLock kullandığı tespit edilen 11 şüpheli ve KHK ile kapatılan örgütle iltisaklı Zeynel Abidin Polattaş Vakfında görev yapan 8 şüpheli olmak üzere toplam 19 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 12'sinin çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandığı ve 7'sinin ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

PKK’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ise, 7 şüphelinin gözaltına alındığı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'inin tutuklandığı ve 2'sinin ise serbest bırakıldığı ifade edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 8 yaralı
Gaziantep’te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı
Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 74 gözaltı
Çocuklarımıza baskı yapmak yerine destek olmalıyız
Gaziantep'te akıl almaz kasap hilesi