Gaziantep’te Kur'an Kerim ziyafeti

Güney Afrikalı Dünya Kur'an-ı Kerim Okuma birincisi Hafız Abdurrahman Sadien, Gaziantep’te Kur'an Kerim ziyafeti verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliğinde Dünya Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Güney Afrikalı Hafız Abdurrahman Sadien, Ulu Cami’de Gazianteplilerle bir araya geldi.

Gaziantep Ulu Cami avlusunda teravih namazı öncesi düzenlenen Kur’an ziyafetinde Dünya Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle ile izleyenleri adeta büyüledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle gönülleri fetheden Sadien'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, vatandaşlar Kur’an ziyafeti öncesi Cami avlusunda kurulan iftar çadırında okunan ezan ile iftarlarını açtılar.

Tilavetin ardından Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, hafız Sadien’e teşekkür ederek Kur’an’ı Kerim'in Müslümanların gönüllerinde ayrı bir yeri olduğunu belirterek, Kur’an ile olan dostluğumuzu pekiştirmemiz gerektiğini söyledi.

Müslümanların Kur’an ile olan bağlarının güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Çelik, “Kur’an-ı Kerim'i anlamaya ve yaşamaya çalışalım. Kur'an-ı Kerim'i okumadaki esas hedefin okuma ve anlama kademelerinde geçerek yaşamaktır.” ifadelerini kullandı.

Müftü Çelik konuşmasının ardından günün anısına Sadien’e plaket takdim etti.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 8 yaralı
Gaziantep’te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı
Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 74 gözaltı
Çocuklarımıza baskı yapmak yerine destek olmalıyız
Gaziantep'te akıl almaz kasap hilesi