Gaziantep'te "torbacı" operasyonunda 37 şüpheli gözaltına alındı

Kentte "torbacı" olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen helikopter destekli operasyonda 37 şüpheli gözaltına alındı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu madde ticareti yaptığı öne sürülen kişilere yönelik bir süre yürütülen istihbarat ve teknik takip çalışmaları sonucu belirlenen adreslere operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyon kapsamında Şahinbey ilçesinin Yeditepe Mahallesinde aralarında özel harekât polislerinin de yer aldığı 710 polis görev alırken, operasyona drone, narkotik ve dedektör köpekleriyle de destek verildi.

Operasyonda, mahallerinin girişlerinde ise uygulama yapıldı. Mahalle girişlerinde bazı araçlar kontrol edilirken, şüpheli kişilerin de GBT sorgulaması yapıldı.

Operasyonda 40 ev, 62 umuma açık yer, 820 araç ve 3 bin 465 kişi üzerinde arama gerçekleştirildi. Uygulama sırasında 4 işletmeye "Kimlik Bildirme Kanunu'na muhalefet"ten, 2 işletmede ise 6 kişiye ise fuhuş suçlarından işlem yapıldı.

31 şüphelinin gözaltına alındığı operasyondaki aramalarda, 3 kilo 500 gram eroin, bir kilo 100 gram esrar, 900 gram sentetik uyuşturucu, 380 adet sentetik uyuşturucu hap, 5 hassas terazi, 6 tabanca ve 4 pompalı tüfek ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 8 yaralı
Gaziantep’te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı
Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 74 gözaltı
Çocuklarımıza baskı yapmak yerine destek olmalıyız
Gaziantep'te akıl almaz kasap hilesi