Gaziantep'te YKS'de başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Gaziantep'te üniversite hayali kuran yüzbinlerce öğrencinin katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) 500 tam puan alarak başarı elde eden öğrenciler ödüllendirildi.

Gaziantep'te Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren ve Türkiye'de ilk 50 bin arasına girmeyi başaran 112 öğrenci, Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Gaziantep Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları kapsamında 2018-2019 eğitim öğretim yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) başarılı olan 112 öğrenci için Büyükşehir Belediyesinin meclis salonunda bir tören düzenlendi.

Törende konuşan Şahin, eğitimde fırsat eşitliğinin önemine değinerek, Türkiye genelinde derece elde eden başarılı öğrencileri tebrik etti.

En büyük yatırımın insana yatırım olduğuna işaret eden Şahin, artık altyapı belediyeciliğinin bittiğini, kültürel ve sosyal belediyecilik döneminin başladığını söyledi.

"Bizim görevlerimizden birisi de sizleri en iyi şekilde geleceğe hazırlamaktır" diyen Şahin, gençlerin doktor, avukat veya bir başka mesleği seçmelerinin yanında insani değerleri özümsemelerini istedi.

Şahin, "Sizler bizim en büyük hazinemizsiniz. Biz, sizleri eğer geleceğe iyi bir şekilde hazırlarsak yarınlarımızın iyi olacağını biliyoruz. Gaziantep'te 750 bin genç nüfus bulunuyor, bu nüfusa göre hareket ediyoruz. Her bir genç ve çocuğa dokunmak istiyoruz." dedi.

17 Temmuz 2019 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan YKS sonuçlarına göre, GASMEK 2018-2019 eğitim öğretim yılı YKS Etüt Merkezi'nden yararlanan öğrencilerden 4 öğrenci ilk 500'e, 8 öğrenci ilk bine, 21 öğrenci ilk 5 bine, 37 öğrenci ilk 10 bine, 59 öğrenci ilk 20 bine, 112 öğrenci ilk 50 bine, 177 öğrenci ise ilk 100 bine girmişti.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Baba ve 2 oğlu depremden 76 saat sonra kurtarıldı
Gaziantep'te art arda deprem
Gaziantep'te 6.4 büyüklüğünde deprem
FETÖ, PKK ve DAİŞ operasyonunda bir zanlı tutuklandı
Gaziantep'te tramvayın çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti