Genelkurmay'dan Dağlıca açıklaması

Dağlıca'daki saldırıyla ilgili açıklama yapan Genelkurmay, yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden ve yaralanan askerler olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı Dağlıca saldırısıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, patlamada hayatını kaybeden ve yaralanan olduğunu bildirirken kaç kişinin hayatını kaybettiğiyle ilgili bilgi vermedi.

Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması için yürütülen operasyonda üç el yapımı patlayıcının bulunarak imha edildiği belirtilen açıklamada, operasyonun devamında yola döşenen el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu 2 zırhlı aracın hasar gördüğü ve hayatını kaybeden ve yaralanan askerler olduğu kaydedildi.

Saldırının ardından iki F-16 ve iki F-4 ile bölgeye düzenlenen operasyonda örgüte ait 13 hedefin vurulduğu ifade edildi.

Açıklamada son olarak bölgede operasyonun devam ettiği ve gelişmeler hakkında daha sonra bilgi verileceği belirtildi.  (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için başvuru süresi uzatıldı
Birçok bölgede gök gürültülü yağış bekleniyor
Çok sayıda ilde sağanak bekleniyor
Kurban Bayramı’nda trafik kazalarında 70 kişi hayatını kaybetti