Görmez'den Ankara'daki saldırıya ilişkin açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ankara’daki bombalı saldırıya ilişkin mesaj yayımladı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez 28 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin de yaralandığı Çankaya’daki patlamaya ilişkin mesaj yayımladı.

Diyanet’in resmi internet sitesinde yayımlanan mesaj Görmez, “İnsanlıktan nasibini almamış her türlü değerden ve vicdani duygudan yoksun kişi veya kişiler tarafından Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırıyı esefle kınıyor” diyerek hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Görmez, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “İnsana, hayata ve huzura kasteden zalimler ve katiller güruhu çok iyi bilmelidirler ki Allah'ın adaletinden asla kaçamayacaklardır. Allah, zalimlerden bu hain saldırının hesabını er ya da geç mutlaka soracaktır. Bu hunharca katliamı gerçekleştirenleri ahirette can yakıcı bir azap beklemektedir. Allah, masum canların intikamını mutlaka alacaktır. Allah mazlumlarla beraberdir. Zalimler bu dünyada da ahirette de hüsrana uğrayacaklardır.

Cenâb-ı Allah bu saldırıda hayatlarını kaybeden masum kardeşlerimizi engin rahmet-i Rahmanıyla karşılasın, yaralarımıza derman olsun. Millet olarak sabır ve tahammül gücü zorlanan gönüllerimizi onarsın. Milletimizin başı sağ olsun. Amin.”

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için başvuru süresi uzatıldı
Birçok bölgede gök gürültülü yağış bekleniyor
Çok sayıda ilde sağanak bekleniyor
Kurban Bayramı’nda trafik kazalarında 70 kişi hayatını kaybetti