Halk Caminin Açılmasını İstiyor

Van'da depremlerden sonra minareleri hasar aldığından dolayı yıkılan ve tadilat çalışmaları yapılan Hz. Ömer Camiinin hala açılamamış olması tepkilere neden oldu.

VAN - Özellikle ikinci depremden sonra minareleri ciddi anlamda hasar alan, iç alanında da yer yer küçük çaplı hasarlar oluşan Hazreti Ömer Camii tadilat çalışmaları henüz tamamlanmadığı için açılamadığından halk namazı soğukta kar ve yağmur altında kılmak zorunda kalıyor.

 

Bu durma tepki gösteren Vanlılar, çalışmaların bir an önce tamamlanarak camiinin ibadete açılmasını, diğer kurumlara gösterilen ilgi ve alakanın camiler de gösterilmesini istediler.

 

Namaz için camiye gelen pek çok kişi geri dönerken, halktan bazıları da bulabildikleri mermer parçaları ve naylonlar üzerinde namazlarını eda ediyor. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Birbirini besleyen ideolojilerin kıskacında 1 Mayıs ve İslami bakış
Motorin ve benzine gece yarısı zam
Meteoroloji'den birçok bölge için sağanak uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı