Hamas'tan Mescid-i Aksa için ortak strateji çağrısı

Hamas, Siyonist işgal yönetiminin sık sık yaptığı baskınlar nedeniyle Mescid-i Aksa'yı himaye için ortak bir strateji oluşturulması çağrısında bulundu.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail işgal yönetiminin Arap ülkelerinin iç sorunlarıyla meşgul olmasını fırsat bilerek Mescid-i Aksa'yı Yahudileştirme planlarını hayata geçirmeye çalıştığını belirterek ortak bir strateji oluşturulması çağrısında bulundu.

Hamas yayımladığı bildiride, Siyonist yönetimin, Mescid-i Aksa'ya yaptığı baskınlarla yeni bir emrivaki durum oluşturmaya çalıştığını vurgulayarak Mescid-i Aksa'yı himaye için Filistinlilerin ve Arapların ortak bir strateji benimsemeleri gerektiğini belirtti.

Çatışmaların asıl sebebinin Mescid-i Aksa olduğunu ifade eden Hamas, onu savunma görevinin öncelikle Filistinli direniş gruplara düştüğünü ifade etti.

Öte yandan son dönemlerde Yahudi yerleşimciler tarafından Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlarda artışlar olurken, İsrailli yetkililer de Mescid-i Aksa'nın ikiye bölünmesi çağrısında bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Esnaf, IBAN ile ödeme ve başlayacak olan denetimleri değerlendirdi
Tatilin kaza bilançosu: 66 ölü, 8 bin 352 yaralı
Bayram tatilinin 6 gününde 3 bin 706 trafik kazası
Son 5 günde 3 bin 71 trafik kazası gerçekleşti
Türkiye ve 14 ülke, Ramazan Bayramını aynı gün idrak edecek