Hava Sıcaklığı Artıyor

Hava sıcaklığı Kuzey ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak. Ülke genelinde ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

HABER MERKEZİ - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Sinop, Çankırı ile Ankara'nın kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

UYARILAR
YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.


BÖLGELERDE HAVA
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Sinop çevrelerinin parçalı bulutlu ve kısa süreli sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Kıyılarının parçalı çok bulutlu ve kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.


BAZI İLLERDE HAVA
İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu 32
İZMİR: Az bulutlu ve açık 36
ADANA: Az bulutlu ve açık 38
ANKARA: Az bulutlu ve açık 33
BOLU: Az bulutlu 30
TRABZON: Parçalı çok bulutlu 28
VAN: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık 42
(M. Salih Keskin - İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti
31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur