Hayatımızı cennet yapmanın yolu iyi bir evlilik hayatından geçiyor

Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, insanın hayatında önemli dönüm noktalarından bir tanesinin evlilik olduğunu, bu nedenle hayatı cennet yapmanın yolunun iyi bir evlilik hayatından geçtiğini söyledi.

Hayatımızı cennet yapmanın yolu iyi bir evlilik hayatından geçiyor

Gaziantep'te merkez Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen evlilik okulunda eğitime katılan ve mezun olan evli ve yeni evlenen 115 çift, düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Evli çiftlere çamaşır makinası da hediye edildi.

Şahinbey Belediyesi tarafından 2009 yılında başlatılan, evli ve yeni evlenen çiftlere, evlilik hakkında bilgilendirici eğitimlerin verildiği "Evlilik Okulu" projesi devam ediyor.

Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Şahinbey Belediyesinin bilirlikte yürüttüğü proje kapsamında evlilik okuluna katılarak hiç aksatmadan başarıyla tamamlayan evli ve yeni evli 115 çifte, düzenlenen törenle sertifika verildi.

Şahinbey Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen sertifika ve ödül töreninde konuşan Tahmazoğlu, evlilik okulunu önemsediğini ve 2009 yılında başlatılan projenin patentinin Şahinbey Belediyesi’ne ait olduğuna dikkat çekti.

Tahmazoğlu, eğitimin çok önemli ve dinimizin de ilk emrinin “Oku” olduğunu hatırlatarak, “Beşikten mezara kadar sürekli öğrenmeye muhtacız. Her gün yeni bir şey öğreneceğiz ki; hayatımıza bir değer katsın. Evlilik okulu 2009 yılında göreve başladığımız yıldan itibaren ilk başlattığımız projelerden bir tanesi. Çok önemsediğimiz bir olay. Çünkü bir insanın evlilik hayatı gerçekten iyiyse, insan dünyada cenneti yaşar. Evlilik hayatı kötüyse hiç ahrete gitmeye gerek yok, bu dünyada cehennemi yaşarsın. Bu nedenle hayatımızı cennet yapmanın yolu iyi bir evlilik hayatından geçiyor. İnsanın hayatında da önemli dönüm noktalarından bir tanesi evliliktir. Çünkü hiç tanımadığın birisiyle hayatını birleştirip yeni bir hayata başlıyorsun. Evlilik sürecinde karşımızdakinin bir insan olduğunu, hata yapabileceğini düşünerek karşılıklı fedakârlıkla evliliğinizi güzelleştirmeniz gerekiyor.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 115 çifte sertifikalarıyla beraber çamaşır makinaları verildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Gaziantepliler Gazze için konvoy oluşturdu
Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nden evlenen gençlere 40 bin lira maddi destek
Gaziantep Şehitkamil'de 81 yıl hapis cezası bulunan 3 şahıs yakalandı
Gaziantep Şahinbey Belediyesinden kasap ve marketlerde denetim
Gaziantep'te Doğu Gişeleri mevkiinde tır yan yattı 1 ölü