Her 5 kişiden biri cep telefonu bağımlısı

Türkiye’deki mobil telefon kullanıcıları günde ortalama 78 kez yani her 13 dakikada bir cep telefonu ekranına bakmaktan kendini alamıyor.

İstanbul depreminde mobil hatlarda yaşanan sıkıntı bir kez daha gösterdi ki cep telefonu artık insanların olmazsa olmazı.

Uykuda geçirilen 7-8 saatin dışında, 7’den 70’e herkesin gözü hep cep telefonunda.

Evde, işte, sokakta, yaşamın her anında online olmak isteyenler, iletişiminin kesilmesi halinde panik yaşayabiliyorlar.

 Türkiye’de 56 milyon kişi aktif bir şekilde akıllı telefon kullanıyor.Yapılan araştırmaya göre mobil kullanıcılar günde ortalama 78 kez, yani her 13 dakikada bir cep telefonu ekranına bakmaktan kendini alamıyor. 

Akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 22’si, yani her beş kişiden biri hastalık derecesinde bağımlı.

Günün 7 Saati İnternetteyiz

 Türkiye’de insanlar, günde  yaklaşık 7 saat internette zaman geçirirken  sosyal ve ekonomik aktivitelerinin çok büyük kısmını  cep telefonu üzerinden gerçekleştiriyor.

Araştırmalara göre, Türkiye’deki akıllı telefon kullanıcıları, cihazlarını en fazla sosyal medyayı kontrol etmek için kullanıyor. Sosyal medya takibinde yüzde 72’lik orana sahip cep telefonunu, yüzde 14 ile dizüstü, yüzde 7 ile de masaüstü bilgisayar takip ediyor.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hedefte milletin inancı vardı
Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi
Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı
7 ilde eğitime kar engeli
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı