Her Trafo Bir Kumarhane

Kumar oyunlarının devlet eliyle yaygınlaştırılmasının neticesi olarak, bir zamanlar bu tür oyunların oynanması halk arasında kınanırken, bu gün artık bu oyunlar alenen oynanmakla beraber şehrin en işlek caddesi üzerindeki her bir trafo adeta bir kumarhane

VAN- Şans oyunları adı altında meşrulaştırılmaya çalışılan ve reklamlarına herhangi bir sınırlandırılma getirilmeyen kumar oyunlarının satıcılarına gösterilen müsamaha diğer seyyar satıcılara gösterilmezken, şehrin en işlek caddesi üzerinde bulunan her bir trafo adeta birer kumar tezgahı olarak kullanılıyor.

 

En işlek cadde üzerinde bu tür oyunların yaygın olarak oynanmasına herhangi bir sınırlandırma getirilmemesi özellikle zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması gereken gençler açısından özendirici etki yaparken, kumarın toplumsal hayatta açtığı derin yaralar bilinmesine rağmen neden hala açıkça sergilenmesine müsaade edildiği? merak ediliyor. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

2 bin 500 ölü 400 bin yaralı
AFAD'dan yoğun kar yağışına ilişkin açıklama
Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti
31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi