Hindistan’da ayda 2 milyondan fazla Covıd-19 vakası görülebilir

​Hindistan Hükümeti Bilim Komitesi, Coronavirus tedbirlerinin gevşetilmesi durumunda kışın başlangıcı ve yaklaşan festivaller nedeniyle ayda 2 milyon 600 bine varan Coronavirus vakalarının görülebileceğini açıkladı.

Bilim Komitesi, kışın başlaması ve yaklaşan festivallerin vakalarda önemli bir artışa yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Pazar günü hükümet tarafından atanan Covıd-19 Hindistan Ulusal Süper Model Komitesi, ülkenin Coronavirus zirvesini geçtiğini ve tüm güvenlik önlemlerinin takip edilmesi şartıyla pandeminin gelecek yılın başlarında kontrol altına alınabileceğini tahmin edildiğini söyledi.

Komite, pandeminin sona erdiği zamana kadar Hindistan'daki toplam enfeksiyon sayısının yaklaşık 10 milyon 600 bin vaka olabileceğini belirtti.

Federal sağlık bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra dünyanın ikinci en kötü enfekte ülkesi olan Hindistan'ın son 24 saatte 55.722 yeni vaka eklediğini ve 7,5 milyondan fazla vakaya çetelesini aldığını söyledi.

Mevcut eğilimlerin devam etmesi durumunda Hindistan’ın önümüzdeki ayın başlarında ABD'nin enfeksiyon vaka sayısını geçeceği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hindistan Haberleri

Çeteyên Hîndû melayekî qetil kirin
Hindistan'daki tren kazasında ölü sayısı 288'e yükseldi
Hindistan'da çöken köprüde ölü sayısı 132'ye çıktı
2 şehit birçok yaralı var
Hindistan’da hava kirliliği nedeniyle yeni önlemler alındı