Hurda araç teşviği 15 bin liraya yükseltildi

Resmi Gazete'de yayımlanan torba yasaya göre araç teşviği 10 bin liradan 15 bin liraya yükseltildi, köprü geçiş cezaları affedildi.

Meclis'ten geçip Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren torba yasaya göre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki hatalı geçişlere kesilen cezalar affedildi. Düzenleme ile hurda araç teşviği 10 bin liradan 15 bin liraya yükseltildi.

Hatalı geçişlere kesilen cezaların affedilebilmesi için iki ay içinde başvuru yapılması gerekecek. Başvuru yapıldıktan sonra tahsil edilen cezalar bir ay içinde iade edilecek.

Yeni yasada madencilikle ilgili düzenlemeler de bulunuyor. MTA, ruhsatları bölerek aynı alanda birden fazla yeni ruhsat talep edebilecek.

Ayrıca Kırıkkale'nin "Bahşili" ilçesinin adı, yazımında birlik sağlanması için "Bahşılı" olarak değiştirildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hedefte milletin inancı vardı
Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi
Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı
7 ilde eğitime kar engeli
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı