İHH'dan Arakan İçin Yardım Standı

İnsani Yardım Vakfı Van Şubesi, Dabbağoğlu parkında açtığı stantla zulüm altındaki Arakanlı Müslümanlar için yardım topluyor.

VAN - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Arakanlı Müslümanlar için yardımlarına hız kesmeden devam ediyor. Van Dabbağoğlu parkında bir stant açan İHH, Arakan'a yardım için tüm Van halkını beklediklerini belirtti.

Stant görevlilerinden İHH gönüllüsü Mehmet Şimşek, buradaki amaçlarının Arakan'daki Müslümanlar için yardım toplamak olduğunu belirterek, "Bu yaptığımız Van'da bir ilk. Van'da önderlik yapıyoruz. Bu depremde tüm Müslüman kardeşlerimiz nasıl bize yardım elini uzattıysalar biz de Van halkı olarak depremzedeler olarak onlara yardım etmeye çalışıyoruz. Halkımızın yardımlarını onlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Vanlı vatandaşlara çağrımız, nasıl ki bize her taraftan insan ayrımı yapmadan yardım edildiyse biz de elimizi uzatalım. Elhamdülillah, toparlanma devresine girdik. Bu mübarek Ramazan ayında en azından filtrelerini verebilirler, bir zekâtları verebilirler" ifadelerini kullandı.

Her türlü bağışı kabul ettiklerini belirten Şimşek, "kardeşlerimiz nasıl isterse o şekilde bağış yapabilirler. İsterseler makbuz veya nakit ile ya da banka hesabı ile para yatırabilirler. Önümüzdeki Pazar gününe kadar buradayız. Her gün sabah 10.00'dan iftara yakın bir zaman kadar burada olacağız. İftardan sonra da sahura kadar burada olmayı düşünüyoruz" dedi. (Sinan Bilici-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti
31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur