İmam-Hatip Ortaokulları Yeniden Açılacak

TBMM Genel Kurulu'nda zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması görüşmelerinde Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in (sav) hayatının, seçmeli ders olarak okutulması ve imam-hatip ortaokullarının yeniden açılmasıyla ilgili kanun teklifi kabul edildi.

ANKARA - TBMM Genel Kurulu'nda zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması görüşmelerinde Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in (sav) hayatının, seçmeli ders olarak okutulması ve imam-hatip ortaokullarının yeniden açılmasıyla ilgili kanun teklifi AK Parti ve MHP'nin oylarıyla kabul edildi.

 

TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerden zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin 9. Maddesiyle ilgili AK Parti Grup Başkanvekillerinin imzasıyla verilen önergeyle imam hatip ortaokulları da ilk öğretim kurumları tanımı içersinde yer aldı.Buna göre, ilköğretim kurumları, 4 yıllık zorunlu ilkokullar, 4 yıllık zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarından oluşacak.

 

Düzenlemeyle Ortaokul ve liselerde, Kur'an-ı Kerim ve 'Hz. Peygamberin (sav) hayatı isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulacak.

İLKHA

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den dikkat çeken ara tatil açıklaması
15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tercih başvuruları yarın başlıyor
İmam hatip okullarını bir marka haline getirmek zorundayız
Lisans eğitiminin 3 yıla indirilmesi öğrenciler ve velilerden tam destek gördü
İmam hatip okulları 112 yaşında