İran, Rusya ve Çin ile üçlü askeri tatbikat düzenleyecek

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Hüseyin Hanzadi, "Hindistan Okyanusu'nun kuzeyinde Rusya ve Çin ile üçlü askeri tatbikat düzenleyeceğiz." dedi.

Tuğamiral Hanzadi, Deniz Kuvvetlerinin bölgedeki misyonlarına ilişkin, “Şimdiye kadar İran donanmasına ait 64 filo grubunu ülke menfaatlerini korumak için uluslararası sulara gönderdik. Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı'ndaki yeni koşullar nedeniyle birkaç gemi ve petrol tankerimize eskortluk etmek için ordayız ve güvenlik sağlandığı sürece bölgede kalacağız.” dedi.

Yerli imkânlarla üretilen Demavend adlı savaş gemisinin bu yılın sonuna kadar Deniz Kuvvetlerinin filosuna ekleneceğini aktaran Tuğamiral Hanzadi, İran yapımı "Fatih" isimli denizaltının deniz misyonlarında kullanıldığını söyledi.

Hanzadi, Deniz Kuvvetlerindeki tüm destroyerlerin dikey fırlatış özelliğine sahip füzelerle donatılacağını ifade ederek, bu füzelerin cruise füzesini bile vurabileceğini bildirdi.

Tuğamiral Hanzadi, "Yakın gelecekte Hindistan Okyanusu'nun kuzeyinde Rusya ve Çin ile üçlü askeri tatbikat düzenleyeceğiz." ifadelerini de kullandı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Eski Tunceli Valisi Sonel, Gülistan Doku soruşturmasında gözaltına
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan okulların tatil edilmesi çağrısı
Türkiye'ye Afrika sıcak hava dalgası geliyor
Kış lastiği yazın neden kullanılmamalı?