İran'dan Haber Türk Gazetesine Yalanlama

İran'da Taliban bürosu açıldığını iddia eden Haber Türk Gazetesi'nin bu haberine tepki gösteren İran; haberi 'büyük bir yalan' olarak nitelendirdi.

İRAN- İran'da Taliban bürosu açıldığını iddia eden Haber Türk Gazetesinin  haberine tepki gösteren İran'ın Ankara büyükelçiliği tarafından genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı'ya hitaben gönderilen mektupta, 3 Ağustos tarihinde çıkan gazetenin 20. sayfasında yer alan bir makalede Amerikan kaynaklı bir habere dayandırarak İran'da Taliban bürosu açıldığı haberi büyük bir yalan olarak nitelendirilerek bu iddiayı kayıtsız şartsız olarak red etti.

 

Mehr Haber Ajansı'na göre mektupta, İranlı gazeteciler ve diplomatların Taliban tarafından katledildiği hatırlatılarak, Amerika'nın, Afganistan'da uğradığı yenilgiyi örtbas etmek için İran'ı bazı gruplarla bağlantılı olarak göstermek istediğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti
31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur