BATMAN - Batman'da kılınan ve vatandaşların camileri doldurduğu cuma namazı hutbesinde İslam'da çocuk eğitimi ve önemi anlatıldı.
İslam'ın çocukların terbiye ve önemine büyük önem verildiği belirtilen hutbede, Peygamber Efendimizin, çocukları sürekli sevip onları öptüğü ve şefkat gösterdiği anlatıldı.
Peygamberimizin kendi torunları ve diğer çocukları çok sevdiği, onlarla şakalaştığı ve kız-erkek ayırımı yapmadığı dile getirilen hutbede, kendisinin on çocuğu olmasına rağmen şu ana kadar hiçbirini öpmediğini söyleyen şahsa, "Allah senin kalbinden merhameti almışsa ben yapayım" dediğine dikkat çekildi.
Hutbede, Peygamberimize on yıl hizmet eden Enes bin Malik' (r.a.)in Peygamber Efendimizin ahlakını ve çocuklara olan davranışını şöyle anlattığı aktarıldı: "Peygamberimizin hizmetinde on yıl kaldım. Hiçbir gün bana ne kızdı, ne kötü bir söz söyledi, ne bunu niye böyle yaptın, bunu niye böyle yapmadın vs. demedi."
Hutbede, Peygamber Efendimizin çocukların Allah'ın birer hediyesi olduğunu, bunun için onlara şefkat ve merhametle davranılması ve dini terbiyenin verilmesi gerektiğini söylediğine işaret edildi. (Veysi Demir-İLKHA)
İslam'da Çocuk Eğitimi ve Önemi
Cuma namazında Batman'daki camiler cemaatin yoğun katılımıyla dolup taştı. Hutbelerde ise "İslamda Çocuk Eğitimi ve Önemi" konusu ele alındı.
İlk yorum yazan siz olun
Batman Haberleri
Batman'da su kuyusuna düşen vatandaş kurtarıldı
Sıcaklar artınca vantilatör ve sulu klimaya talep yükseldi
Vali Canalp: Uyuşturucuyu dağıtmaya devam edeceklerse gidecekleri yer hapishane olacaktır
Batman’da maddi hasarlı trafik kazası
Batman'da Ilısu Baraj Gölü'ne giren baraj gölüne giren genç hayatını kaybetti