İstanbul Hizbullah Davası Ertelendi

CMK 102. Maddesi sonrasında yaşanan tahliyeler bahane edilerek İstanbul`da İslami STK`lar ve Doğruhaber gazetesine yönelik düzenlenen operasyonun ikinci duruşması yapıldı. Dava ileri bir tarihe ertelendi.

CMK 102. Maddesi sonrasında yaşanan tahliyeler bahane edilerek 28 Ocak 2011’de İslami STK’lar ve Doğruhaber gazetesine yönelik düzenlenen operasyonundan sonra mahkemeye çıkarılanlar hakkında başlatılan soruşturmanın ikinci duruşması Çağlayan Adliyesinde yapıldı. 14. Ağır ceza mahkemesinde görülen duruşmada daha önce savunmasını yapmayan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Mehmet Göktaş, savunmasını yaptı. Göktaş’ın savunmasının ardından mahkeme 16 Mayıs’a ertelendi.
 

Mehmet Göktaş savunmasında, polisin yazdığı köşe yazıları hakkında sorular sorulduğunu belirterek polisin yazılarında ard niyet aradığını söyledi. Yasal olarak kurulmuş derneklere yine yasal izinlerle gidip konuştuğunu anlatan Göktaş, bu konuşmalarından dolayı suçlandığını belirtti. Ayrıca tashihini yaptığı bir kitapta Hizbullah kelimesi geçtiği için kendisinin Hizbullah üyesi olarak suçlandığını dile getiren Göktaş, “Halbuki bu kitapta Hizbullah aleyhine yazılar vardır” dedi.

Doğruhaber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

2 bin 500 ölü 400 bin yaralı
AFAD'dan yoğun kar yağışına ilişkin açıklama
Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti
31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi