İzmir’de 4 göçmen suda boğularak hayatını kaybetti

İzmir Eğriköy yakınlarında yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine geçmeye çalışan 4 göçmen hayatını kaybederken, 22 göçmen kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, İzmir Eğriköy yakınlarında yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine geçmeye çalışan 4 göçmen hayatını kaybederken, 22 göçmen kurtarıldığı, kayıp bir göçmeni arama çalışmalarının ise sürdüğü belirtildi.

Yapılan açıklamada, dün gece saat 02.42’de, İzmir Eğriköy önlerinde denizden insan sesleri geldiği ihbarı üzerine 3 sahil güvenlik botu görevlendirildiği, olay mahallindeki balıkçı tekneleri tarafından 22 göçmenin sağ olarak kurtarıldığı, 1 göçmenin cansız bedeninin denizden alındığı belirtildi.

Daha sonra yapılan çalışmalar sonucu sahil güvenlik botları tarafından 3 göçmenin cansız bedeninin denizden alındığı belirtilerek, göçmenlerin ifadelerinden toplam 28 kişi oldukları bilgisinin alınması üzerine kayıp olan 2 düzensiz göçmen teknesinin bulunması maksadıyla 3 sahil güvenlik botu ve bir sahil güvenlik helikopterinin olay mahalline sevk edildiği, kayıp göçmenlerin bulunması için arama faaliyetine devam edildiği bildirildi. 

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İzmir Haberleri

Can salları içerisindeki 52 göçmen kurtarıldı
İzmir açıklarında 59 düzensiz göçmen kurtarıldı
117 kişinin vefat ettiği İzmir depreminin üzerinden 1 yıl geçti
Muz yeme paylaşımı yapan 8 Suriyeli sınır dışı edilecek
İzmir'de son 2 yılda bin 481 kişi FETÖ'den tutuklandı