117 kişinin vefat ettiği İzmir depreminin üzerinden 1 yıl geçti

117 kişinin vefat ettiği İzmir depreminin üzerinden 1 yıl geçti

​İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020'de 117 kişinin hayatını kaybettiği depremin üzerinden bir yıl geçti.

Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020'de saat 14.51'de 6,6 büyüklüğünde yaşanan deprem hafızalardaki tazeliğini koruyor.

Meydana gelen deprem İzmir'i ile tüm ilçelerini ve çevre illeri sarmıştı. Deprem, hafızalara yıkılmış binalar, enkazın altından kalan Ayda, Elif, İnci gibi birçok kişi saatler sonra kurtarılmıştı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinden edinilen bilgilere göre saat 14.51 sularında Ege Denizi'nde 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıklamıştı. Çevre il ve ilçeler ile Yunanistan'da da hissedilen depremin merkez üssünün İzmir Seferihisar'a 17,3 kilometre uzaklıkta olduğu ve yerin 16,5 kilometre altında gerçekleştiği belirlendi.

Yaklaşık 16 saniye süren deprem nedeniyle 117 kişi hayatını kaybetmiş, bin 53 kişi de yaralanmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 10 ilçede 4 bin 424 binada ve 33 bin 434 bağımsız bölümde hasar tespit edildiğini, 58 bina ve bin 572 bağımsız bölümün de acil, ağır ve yıkık durumda olduğu açıklamıştı.

Rızabey, Doğanlar, Barış Sitesi, Karagöl, Yalçın, Emrah Yılmaz ve Erbek Apartmanlarında tamamen yıkılmış ve en fazla can kayıplarının yaşandığı apartmanlar olmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler