Kırtasiye ürünlerinin yüzde 72'si güvensiz çıktı

Kırtasiye ürünlerinde yapılan denetimlerde halk sağlığı için riskli olan ürünlerin yüzde 72'si güvensiz çıktı.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Piyasa Gözetimi ve Denetimi Raporu’na göre 2018 yılında 182 bin 418 ürün grubunun denetlendiği belirtildi.

Yapılan denetimlerde kırtasiye ürünlerinin yüzde 72’sinin, deterjanların ise yüzde 62’sinin güvensiz olduğu tespit edildi. Denetlenen ürünlerin yüzde 26’sına denk gelen 47 binini ithal mallar oluşturdu.

Güvensiz ürünlerin genellikle ithal ürünlerde görüldüğü belirtilen raporda, 2017’de yüzde 36 olan bu oran, 2018’de yüzde 30’a düştü. 2018’de denetlenen ithal ürünlerde uygunsuzluk/güvensizlik oranının en yüksek olduğu ilk 5 ürün grubu; hava aromatize edici ürünler, kırtasiye, kazanlar, hazır beton dışı yapı malzemeleri ve deterjanlar oldu.

Raporda, yerli ve ithal ayrımı olmaksızın uygunsuzluk/güvensizlik oranı bakımından kırtasiye ürünlerinin yüzde 72’si, deterjanların yüzde 68’i, hava aromatize edicilerin yüzde 63’ü, kozmetiklerin yüzde 46’sı, çocuk bakım ürününden 35’i uygunsuz/güvensiz çıktı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hedefte milletin inancı vardı
Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi
Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı
7 ilde eğitime kar engeli
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı