Kızılay Batman Şubesinden 370 aileye nakdi yardım

Kızılay Batman Şubesi, 370 aileye 250'şer TL nakdi yardımda bulundu

BATMAN - Türkiye genelinde Kızılay Genel Merkezine yapılan zekât yardımları, Kızılay Batman Şubesinde de hak sahiplerinin tespitinin ardından dağıtıldı.

 

Yardımların işsiz, engelli, afetzede, yaşlı, dul, yetim ağır hastası olan ve ihtiyaç sahibi örgencilere yapıldığını ifade eden Kızılay Batman Şube Başkanı Sabahattin Tezdiğ, “370 hak sahibi aileye 250 TL nakdi olarak bankaya yatırdık” dedi.

 

Zekât yardımlarını Kızılay Genel Merkezine bağışlayan hayırseverlerin bağışlarını il ve ilçelerde tespit ettikleri kişilerin adlarına bankaya yatırdıklarını kaydeden Başkan Tezdiğ, “Kızılay Batman Şubesi olarak ihtiyaç sahiplerinin tespiti için Batman Valiliğine bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğünce müşterek çalışma yaparak ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Kızılay’a yardım eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğünün destekleri sonucunda ihtiyaç sahipleri bankadan adlarına yatan zekât parasını çekebilecekler” ifadelerini kullandı.

 

İmkânlar nispetinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımların süreceğini ifade eden Kızılay Batman Şube Başkanı Sabahattin Tezdiğ, her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduklarını kaydederek, “Önemli olan din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan insan onurunu koruyarak ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaktır” şeklinde konuştu. (Yasir Oğuz - İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Batman Haberleri

Aşırı yağış sonrası çiftçilere hayati uyarılar
Batman Aydınlıkevler Mahallesi’ndesilahlı kavga: Yaralılar var
Batman’da site içinde park halindeki araç alev aldı
Batman'da 250 yetim aileye Ramazan desteği
Batman'da apartman dairesinde çıkan yangın söndürüldü