Köylülerin Yeni Köprü Talebi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Kadıoğlu köyünde 40 senelik eski köprünün duvarlarının yıkılması köprüden geçenler için büyük risk oluşturuyor.

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine 18 km uzaklıkta bulunan Darıca Muhtarlığına bağlı 20 haneli Kadıoğlu köyünde bulunan 40 yıllık eski betonarme köprünün duvarlarının yıkılması ve korkuluklarının çürümesi köprüden geçen araçlar için tehlike oluşturuyor. Köyde okul servis şoförlüğü yapan İsmail Önge (32) Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi girişinde Çaycuma köprüsünün yıkılması sonucu 3 aracın sular altında kalması sonucu 15 kişinin kaybolduğuna dikkat çekerek benzer faciaların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.
 

Önge konu ile ilgili yaptığı açıklamada, " Tarihi Köprümüzün maalesef sel sularından dolayı duvarları yıkıldı. Durumu dilekçe ile yetkililere bildirdik. Günde onlarca araç bu köprüden geçiyor, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yaşanan köprü faciası gibi benzer faciaların bir daha yaşanmaması için eski köprünün onarılmasını veya yeniden yapılmasını istiyoruz." dedi. (A. Uğurlu-İLKHA)

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

2 bin 500 ölü 400 bin yaralı
AFAD'dan yoğun kar yağışına ilişkin açıklama
Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti
31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi