KPSS tercih işlemleri bugün başlıyor

KPSS ile kamu kurum ve kuruluşlarına alınan adayların tercihleri bugün başlıyor. Tercihler 27 Kasım çarşamba gününe kadar devam edecek.

ÖSYM, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan tercih almaya bugün başlıyor. Adaylar, 27 Kasım`a kadar tercih yapabilecek.
 
ÖSYM, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alacak. Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-2013/2) Tercih Kılavuzu`nda ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer alıyor. Kılavuz, ÖSYM`nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden yayımlandı.

Adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 7-8 Temmuz 2012 ve 22-23 Eylül 2012`de yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2012-KPSS Lisans ve 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor. Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.
 
Adaylar tercihlerini, 27 Kasım Çarşamba gününe kadar, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM`nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapabilecek. ÖSYM`ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Tercih süresi uzatılmayacak.
 
KPSS-2013/2 Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların, kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur
"Yüzyılın Konut Projesi" başvuruları yarın başlıyor
1,8 milyon kişinin ehliyeti artık geçersiz!