Kurban Bayramı'nda Açık Görüş

Kurban Bayramı münasebetiyle kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan tüm hükümlü ve tutuklulara açık görüş yaptırılacak.

ANKARA- Adalet Bakanlığı tarafından Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen yazıda, "Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik"in, "bayramlarda ve özel günlerde açık görüş" alt başlıklı 15. maddesi gereğince, kapalı ceza infaz kurumlarında Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle açık görüş yapılacağı belirtildi.

 

Açık Görüş Süreleri
Kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan tüm hükümlü ve tutuklulara, belirlenen esaslar çerçevesinde açık görüş yaptırılacağı, belirtilen yazıda, şu bilgilere yer verildi:
"Açık görüşler, belirtilen tarihlerde ve her hükümlü bir kez yararlandırılmak üzere; Adana E Tipi, Ankara 1 ve 2 No.lu L Tipi, Alanya L Tipi, Antalya L Tipi, Balıkesir L Tipi, Bursa E Tipi, Çorum L Tipi, Denizli D Tipi, Eskişehir H Tipi, Gaziantep E Tipi, İzmir-Buca Kapalı, Maltepe 1, 2 ve 3 No.lu L Tipi, Mersin E Tipi, Silivri 1, 2, 3, 5, 6, 7 ve 8 No.lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 29-30-31 Ekim ile 01-02-03-04 Kasım 2012 tarihlerinde olmak üzere 7 gün,

 

Diğer bütün ağır ceza merkezi ve müdürlük teşkilatı bulunan bağlı kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 29-30-31 Ekim ile 01-02 Kasım 2012 tarihlerinde olmak üzere 5 gün,

 

Müdürlük teşkilatı bulunmayan bağlı kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara ise 29-30-31 Ekim 2012 tarihleri arasında ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının görüşü alınarak kurum tarafından belirlenecek bir günde yapılmak suretiyle, 3 gün süre ile açık görüş yaptırılacaktır."

 

Açık Görüşten Yararlanamayacak Olanlar
Açıklamada, infaz edilmekte olan ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma veya hücreye koyma disiplin cezası olması durumunda hükümlü ve tutukluların açık görüşten yararlandırılmayacağı belirtildi.

 

Ayrıca bakanlık genelgesinde, anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşi olmayan hükümlü ve tutukluların, üçüncü dereceye kadar olan akrabalarından en çok üç kişiyle, önceden haber verilmesi ve belgelendirilmesi kaydıyla görüşme yapmaları sağlanacağı belirtildi. Ancak bu fıkra hükmünün, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükümlüler hakkında uygulanmayacağı ifade edildi. (Emrullah Araz - İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur
"Yüzyılın Konut Projesi" başvuruları yarın başlıyor