Kürtçe Savunma İçin Talimat Verildi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, anadilde savunma yapılabilmesine olanak sağlayacak çalışmanın yapılması için ilgili bakana talimat verildiğini açıkladı.

HABER MRK - Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, anadilde savunma yapılabilmesine olanak sağlayacak çalışmanın yapılması için ilgili bakana talimat verildiğini söyledi.

 

Cezaevlerindeki açlık grevlerinin dayanaklarından birisinin ana dilde savunma yapma imkanının getirilmesi olduğunu hatırlatan Arınç, bu konunun CMK'nın 202. maddesinde yapılacak bir eklemeyle önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini ifade etti.
 

Öcalan ile ilgili herhangi bir tecritten bahsedilemeyeceğini dile getiren Arınç, "Abdullah Öcalan avukatlarıyla görüşmeler yapıyordu. Ancak iki sebeple görüşmeleri kesildi. Bunlardan bir tanesi avukatlarının bir kısmının başka davalar sebebiyle tutuklu veya hükümlü bulunmasıdır. İkincisi, kendi sözlerini dışarıya yanlış aksettirdiği iddiasıyla bizzat kendisi tarafından avukatlarıyla görüşmemek isteğidir" dedi.

 

Başbakanlık önündeki silahlı eyleme de değinen Arınç, silah sesinini toplantı sırasında duyduklarını ve eylemciyle ilgili her her türlü bilgiye ulaşıldığını belirterek, eylemcinin dengesiz davranışlar sergileyen ve geçmişte sabıkaları bulunan bir kişi olduğunu ve gerekli soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur
"Yüzyılın Konut Projesi" başvuruları yarın başlıyor