Kürtler kimliklerinden dolayı hizmet göremiyorlar!

İskenderun Meydan Mahallesi'nde ikamet eden Kürt vatandaşlar kimliklerinden dolayı ikinci sınıf muamelesi gördüklerini iddia ederek “ Bize hizmet edilmesi için kimliğimizi mi değiştirmemiz gerekiyor” diye sordular.

İskenderun’un Meydan Mahallesi’nde ikamet eden ve Kürt vatandaşı oldukları için kendilerine ikinci sınıf muamelesi yaptığını belirten mahalleli ikinci sınıf muamelesinde dert yandılar.

 

Hem mahallelerinin sıkıntıları ve hem de kendilerine yapılan ikinci sınıf muameleyi kabul etmediklerini belirten mahalle sakinleri, "Bizde bu ülkenin vatandaşıyız. Bize de hizmet etmek için kimliğimizi mi değiştirelim" söyleyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

Meydan Mahallesi Muhtarı Ramazan Güneş (43) sürekli mahallenin elektrik kesintisine uğramasından dolayı çok sıkıntılar çektiklerini dile getirerek, “Elektriğin durmadan kesilmesi sonucu bir mahalle sakinimizin evi yandı. Mahallemizin altyapı yok su gideri yok.  Mahallemiz maalesef yılarca sahipsiz kaldı, kimse bu mahalleye el atmadı. Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına BİMER üzerinden Büyükşehir Belediyesini şikâyet ettik. Bu şikâyetimizin sebebi yağmur yağdığında mahallemizi her daim su basar ve kimse dışarı çıkamaz hale gelir. Yatalak ve hasta olanlar çok sıkıntılar içerisinde hastaneye götürülüyorlar. Meydan Mahallesine ilgisiz kalmaları bizleri ve böylesi sıkıntıların fazlalaşmasına rağmen halen görmemeleri bizleri çok üzüyor” diyerek çifte standarda dikkat çekti.

 

“Elektrik kesintileri evi küle çevirdi”

Elektrik kesintilerinin yüzünden evi yanıp kül olan mahalle sakinlerinden Ramazan Kaya(27)  ise “Sıkıntının en büyüğü elektrikten kaynaklanıyordu. İki aylık bir kızım var annesi onu emzirmesi için mum yaktı. Annesi de dalınca mum nasıl olduysa etrafa sıçrayıp alevlenmeye başlıyor.  Saat 23.00 sıralarında ateşi fark ettik. Uyandığımızda ateş tavana bile sıçramıştı. Ancak can havli ile kendimizi dışarı attık. İtfaiye kırk dakika sonra geldi. Evimin bu hale gelmesinin en büyük sebeplerinden biri elektriklerin her zaman kesilerek uzun bir müddet elektriksiz kalmamızdır. Ne yağmur ne fırtına ve nede kar olmamasına rağmen elektriklerimizin kesmelerine anlam veremiyoruz. Nereye başvurduksa bir türlü cevap verilmedi” diyerek yetkililerin sorunlarına çözüm getirmediğini belirtti.

 

“Bir an önce yetkililer bu zihniyetten arınmaları gerekiyor”

 İskenderun’da birçok mahalle olduğunu ve sadece kendilerinin mahallesi böylesi sıkıntıların olduğunun altın çizen Kaya, “Meydan Mahallesinde doğulu insanların yoğun bir şekilde bulunmasını gözetilerek maalesef ikinci bir sınıf muamelesi görüyoruz. Bizde bu şehrin insanlarıyız ve ne istiyorlarsa yerine getiriyoruz ama bize yapılan bu haksızlıkları artık göz yumamayız. Bu düşünceleri biz geçmişe gömdük zaten bu düşüncelerden dolayı millet olarak çok zararlar gördük. Bu mahallede bizim yerimize daha başka birileri olsaydı bu sıkıntılar fazla sürmezdi. İlla ki kimliğimizi mi değiştirmemiz lazım. Başıma gelen bu durum kaderimde yazılıydı ama başka birinin böylesi bir duruma düşmesini istemiyorum. Bir an önce yetkililer bu zihniyetten arınmaları ve kimsenin kimliğine bakmadan halkın sıkıntı ve isteklerinin yerine getirmelerini istiyoruz” ifadelerine yer vererek hukuksuzluğu dile getirdi.

 

“Yıllardır mahallemiz sahipsiz”

Meydan Mahallesi’nin sakinlerinden İsmail Dal (31) ise, “Öncelikli olarak İskenderun Meydan Mahallesi’nin en büyük sorunlarından birisi altyapı sorunudur. Yağan yağmurdan dolayı çok kişinin evini su basıyor. Çocuklarımız çamur içerisinde oynuyorlar. Mikroplu sularda hastalanıyorlar. Bu tür sıkıntıları muhtarımızın öncülüğünde onlarca kez dilekçeler göndermemize rağmen yetkililer bizleri hiçbir şekilde kale almıyorlardı. Yıllardır mahallemiz sahipsiz bir durumda. Bu sıkıntıları dile getirmekten ve bize yapılan bu haksız davranışlar bizi çok rahatsız ediyor” ifadelerini kullandı.

 

“Bizim mahallemiz ikinci sınıf muamelesi görülüyor”

Her vatandaş gibi gerekli olan vergimizi ödediklerinin altını çizen Dal, “Neden diğer mahallelerde hizmet oluyor da bizim mahallede hizmet olmuyor. Yıllarca bu durumdan çok yakınıyoruz. Bu gösteriyor ki bizim mahallemiz ikinci bir sınıf muamelesi görülüyor. Bizlerde her vatandaş gibi vatandaşlık görevlerimizi yerine getiriyoruz.  Özellikle bu son zamanlarda elettiklerimizin kesilmesi bizleri çok büyük sıkıntılara soktu. Mahalle halkının canını bezdirdi. Çoğu kişinin beyaz eşyası zarar gördü. Hatta mahalle halkı nerdeyse ayaklanıp TEDAŞ’ı basacaklardı. Artık bizi kale almalarını istiyoruz. Bizim yetkililerden isteğimiz bizim bu sıkıntılarımızı görmeleri ve bize yapılan bu ikinci sınıf muamelelerine bir an önce son vermeleridir” diyerek ikinci sınıf muamelesine son verilmesi çağrısında bulundu.  (Fikret Kavgalı-İLKHA)   

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İskenderun Haberleri

HÜDA PAR Konya İl Başkanı Tan, İskenderun'da depremzedeleri ziyaret etti
Umut Kervanı İskenderun’da her gün 6 bin depremzedeye sıcak yemek dağıtımı yapıyor
HÜDA PAR heyeti depremden etkilenen İskenderun'da
İşçileri taşıyan kamyonet uçuruma devrildi: 3 ölü
Çimento deposunda patlama: 3 işçi yaralandı