Liselerde Sınıfta Kalma Kalkıyor

Sınıfta kalma kalkıyor liseliler mutlu, eğitmenler şikayetçi

Liselilere müjde. Sınıfta kalma tarih oluyor. Ortaöğretim 9, 10 ve 11. sınıflarda sınıfta tekrarı artık ortadan kalkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tek ders veya iki dersten sınıfta kalan öğrenci sayısındaki artışı görünce duruma el atmaya karar verdi.

Yapılacak düzenlemeye göre, 2.5 not ortalamasını yakalayan öğrenci bir üst sınıfa geçebilecek. Bir önceki yıldan dersleri kalan öğrenci bir üst sınıfa geçtiğinde başarısız olduğu dersi borçlu olarak vermeye çalışacak. Böylece lise öğrencisi kaldığı ders yüzünden geçtiği dersleri yeniden görmek zorunda kalmayacak. Sadece kaldığı dersleri alttan almış olacak. Bakanlık, lise son sınıfta olduğu halde hala alttan dersi olan öğrenci için kurtarma sınavı da planlıyor. Öğrenci bu sınavda da başarılı olamazsa veremediği dersten sınıfta kalmış sayılacak. Projenin ise 2010- 2011 eğitim öğretim yılında geçerlilik kazanması bekleniyor.

Liseliler durumdan memnun. Ama eğitimciler şikayetci. Eğitmenler bu düzenlemenin okullardaki kaliteyi ve üniversite sınavındaki başarı oranını düşüreceği görüşünde. İşte, eğitimcilere göre yapılacak düzenlemenin doğacak etkileri.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den dikkat çeken ara tatil açıklaması
15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tercih başvuruları yarın başlıyor
İmam hatip okullarını bir marka haline getirmek zorundayız
Lisans eğitiminin 3 yıla indirilmesi öğrenciler ve velilerden tam destek gördü
İmam hatip okulları 112 yaşında