Macron: Bölgede Rusya Türkiye ve İran gibi ülkelerin sözü geçiyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "İnandırıcılığımızı yitirdik. Bölgede, Rusya, Türkiye ve İran gibi ülkelerin sözü geçiyor." dedi.

Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmelerde Batı ve NATO'un "büyük hatası" olduğunu vurgulayan Macron, Türkiye'nin de üyesi olduğu NATO ittifakının işleyişinin sorgulanması gerektiğini ifade etti.

"Bölgedeki inandırıcılığımızı yitirdik" diyen Macron, "Bölgede, Rusya, Türkiye ve İran gibi ülkelerin sözü geçiyor" dedi.

"Bölgede ABD gibi müttefiklerimiz olsa da Orta Doğu’da küçük hissedar olmaya devam edemeyiz" diyen Macron, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinden çekildiğini Trump'ın attığı tweet ile öğrendiğini söyledi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi
Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı
7 ilde eğitime kar engeli
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Doğu ve Güneydoğu'da kuvvetli yağış uyarısı