Malatya'da Kemalistlerin Başörtüsü Hazımsızlığı

AK Parti hükümetinin yasal düzenlemeyle ilk, orta ve liselerde başörtüsünü yasakladığı bu günlerde Malatya Eğitimsen Başkanı Ali Ekber Baytemur, lise öğrencilerine zorla başörtü dayatıldığı hezeyanında bulundu.

"Laik eğitim özgür gelecek" Türkiye toplumunun İslami dokusuna savaş açan Eğitimsen, Adana'dan sonra Malatya'da da başörtü düşmanlığı yapmaya devam etti.

Öğrencilerin okula başörtülü olarak gittiği duyumu üzerine Doğanşehir Sürgü Çok Programlı Lisesi'ne giden Eğitimsen heyeti, kız öğrencilerin büyük bir bölümünün lacivert renk başörtüsüyle derslere girdiğini gördü.

Bunun altında bir art niyet arayan Eğitimsen heyeti adına bir açıklama Eğitimsen Malatya şubesi başkanı Baytemur, öğrencilerin başörtü takmasını okul müdürünün istediğini ve bunu öğrencilere dayattığını iddia etti.  

Açıklamada bu olayın Sürgü ile sınırlı olmadığını Malatya’da birçok okulda öğrenci ve öğretmenin başörtü ile derse girmeye zorlandığı hezeyanında bulunan Baytemur, suni gündem oluşturma çabasına girdi. (Hürseda Haber)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Öğrencilerin yaz tatilini verimli geçirmesi için neler yapılmalı?
1,6 milyon aday ter döküyor
2,4 milyon aday üniversite için ter döküyor
Panik yapmayın, zamanı doğru yönetin
2026-2027 eğitim öğretim yılı takvimi açıklandı