Mart Kapıdan Baktırır…

Mart ayına girmekle bahara kapı aralayan doğu insanı aniden bastıran ve kışı aratmayan kar yağışlarıyla kışı tekrar yaşadı.

VAN - Dünden beri Doğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve don kara kışı geri getirdi. Van'da çatılardan sarkan sarkaçların boyunun yarım metreyi bulması ve yollarda temizlenmediğinden dolayı kalan kar birikintilerinin donma sonrası yollarda oluşan buz tepecikleri insanlara sıkıntılı anlar yaşatırken, il dışında Van'a bağlanan yolların kar yağışı nedeniyle kapalı olması uzun yol seferleri yapan insanları canından bezdiriyor.

Van Tatvan karayolunun 80. km'si Kozgunkıran Mevkii ve 120. km Reşadiye mevkiinde yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı ilerleyemeyen araç kuyruğu kilometreleri buluyor. Tatvan'dan saat 08.00'de yola çıktığını belirten araç sürücüsü İskender Botan, "4 saattir yol geliyorum ancak Kuzgunkıran'a gelebildim. Yollar kapalı ve birçok TIR yoldan çıkarak trafiği kapatmış, iki saattir bir metre ilerleyemiyoruz. İki saattir burada yol trafiğe kapalı ama maalesef yol açma çalışmaları daha yeni başladı." diyerek yol tepkilerini dile getirdi. (Fikret Özkan - İLKHA)

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

2 bin 500 ölü 400 bin yaralı
AFAD'dan yoğun kar yağışına ilişkin açıklama
Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti
31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi