Meteor yağmuru Allah’ın uyarısı

Metropolit Zlatoust Feofan, yaşananların Allah'ın tüm insanlığa bir mesajı olduğunu söyledi

Rusya'nın Çelyabinsk bölgesinde dün sabah saatlerinde yaşanan meteor yağmurunu değerlendiren Rusya Ortodoks Kilisesi Çelyabinsk Metropoliti Zlatoust Feofan, yaşananların Allah'ın tüm insanlığa bir mesajı olduğunu söyledi.

Yaşananlarla ilgili bir açıklama yapan Rus din adamı, "Kutsal kaynaklardan biliyoruz ki, Allah sıklıkla tabiat olayları vasıtası ile insanlara bir uyarı ve işaret gönderir." dedi.

Bu mesajın sadece Ural bölgesinde yaşayan insanlara yönelik olmadığına değinen Feofan, "Tüm insanlığa mesaj var. Meteor yağmuru bizim ne kadar kırılgan ve öngörülemez bir dünyada yaşadığımızı gösteriyor. İnsanlar birbirine yardım etmeli. Allah'ın bizi doğal afetlerden koruması için de dua etmeliyiz." çağrısında bulundu.

Rusya'da meteor yağmurunun neden olduğu süpersonik etki ile binlerce evin camları kırıldı. Kırılan camlardan yaralananların sayısı ise bin 200'ü buldu. Soğuk kış şartlarında vatandaşlar zor durumda kalırken, bazı bölgelerde eğitime ara verildi.

Rusya Acil Durum Bakanı Vladimir Puçkov, maddi zararın 400 milyon ruble (14 milyon dolar) civarında olduğunu açıkladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur
"Yüzyılın Konut Projesi" başvuruları yarın başlıyor
1,8 milyon kişinin ehliyeti artık geçersiz!