Meteor yağmuru Batman’dan da seyredildi

Halk arasında “yıldız kayması” olarak da bilinen meteor yağmuru Batman’dan izlendi.

12-13 Ağustos tarihlerinde en yüksek seviyede görünen ve halk arasında 'yıldız kayması' olarak bilinen “Perseid Meteor Yağmuru” dünyanın birçok noktasında olduğu gibi Batman’dan da çıplak gözle izlenebildi.

Göktaşları, dünyanın bir kuyrukluyıldızın arkasında bıraktığı, küçük taşlardan büyük kaya parçalarına kadar farklı boyutlarda birçok parçacıkla dolu bir kuşağın içinden geçmesi sonucu gökyüzünde ışık yağmuru oluşuyor.

Bu parçalar saatte 160 bin kilometre gibi bir hızla atmosfere savruluyor ve atmosferin üst katmanında tutuşuyor. Tutuşan göktaşları gökyüzünü boydan boya geçince de halk arasında "yıldız kayması" olarak adlandırılan olay gerçekleşiyor.

Dünya her sene yılın bu zamanlarında, güneşin etrafında 130 yılda dönen Swift Tuttle kuyrukluyıldızının ardında bıraktığı zerrelerin arasından geçiyor.  (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Batman Haberleri

Batman’ın Bahçelievler Mahallesi’nde silahlı çatışma: 2 ölü, 4 yaralı
Batman’da silahlı kavgada 4 kişi tutuklandı
Batman Beşeveler Mahallesi sakinleri 35 yıldır bekliyorlar: Ne tapu var, ne muhatap!
Batman'da kamuya yerleştirme vaadiyle dolandırıcılık suçundan 4 kişi tutuklandı
Batman'da yük treni araçla çarpıştı