Meteoroloji'den 'asit yağmuru' açıklaması

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden hava durumu ile ilgili beklenen ilk açıklama geldi. Açıklamada, Türkiye için asit yağmuru riskinin olmadığı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Musul'un güneyinde bulunan kükürt üretim tesislerinin ateşe verilmesi sonucu oluşan zehirli gazların yağmurla birlikte Türkiye'nin güneyinde etkili olacağı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Meteoroloji'nin açıklamasında "Bu gece tahminlere uygun olarak tekrar başlayan yağış ile dün kısmen taşınan gaz ilk etapta yere inmiştir. Yağışla birlikte rüzgar yön değiştirdiği için Musul üzerinden ülkemize doğru gaz taşınımı sona ermiş olup, bu geceye kadar devam edecek yağışlarda asit yağışı riski bulunmamaktadır" denildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Birbirini besleyen ideolojilerin kıskacında 1 Mayıs ve İslami bakış
Motorin ve benzine gece yarısı zam
Meteoroloji'den birçok bölge için sağanak uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı