Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

​Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Ege bölgesinde etkili olan sağanak yağışın etkisini artıracağını ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Marmara ve Ege bölgesinde etkili olan sağanak yağışın etkisini artıracağını ve yer yer çok kuvvetli gerçekleşmesi tahmin edildiği belirterek,  tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Marmara bölgesinin batısında halen devam eden sağanak yağışların, gece saatlerinden itibaren doğusunda etkisini artıracağı belirtilen açıklamada, yarın (Cuma) İstanbul, Yalova ve Bursa çevrelerinde kuvvetli (20-40 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Bir başka açıklamada ise Ege'de sabah saatlerinde etkili olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın yarında devam edildiği tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada "Kıyı Ege’de sabah saatlerinden bu yana etkili olan çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın da (Cuma); İzmir, Aydın, Muğla, Manisa ve Balıkesir ile Çanakkale'nin güney ilçelerinde 40 ila 75 kg/metrekare kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli gerçekleşmesi tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur
"Yüzyılın Konut Projesi" başvuruları yarın başlıyor
1,8 milyon kişinin ehliyeti artık geçersiz!