Miniklerin Hevesi Kursakta Kaldı

Türkiye'nin dört bir yanında ilköğretim birinci sınıfa başlayacak öğrenciler bugün velileriyle birlikte okul ortamına alışmak ve beraber okuyacakları arkadaşlarıyla tanışmak için okullara akın ederken, Van'da tadilat ve inşaat işleri bitmeyen okul binalar

VAN - İlköğretime başlayacak öğrencilerin uyum problemini ortadan kaldırmak için uygulanmaya konulan birinci sınıfların okula bir hafta erken başlaması uygulaması Van'da tam anlamıyla uygulanamadı.

 

Sabahın erken saatlerinde çocuklarının elinden tutan bazı veliler, çocuklarını okula götürerek onları uyum sürecinin ilk gününde hem okulları ile hem de arkadaşlarıyla tanıştırmak istedilerse de, okul inşaatlarının devam etmesi ve güçlendirme faaliyetlerinin okulların başladığı bu güne kaymasından dolayı bu isteklerini gerçekleştiremediler.

 

Çocuğunu ilk gün okula getiren velilerden Mehmet Çubukçu, "Kızlarımı bu gün okula getirdim. Sınıfları öğrenelim istedik. Depremden dolayı çocuklarımı başka şehre götürmüştüm. Fakat gelip gördük ki, okullar daha açılmamış. Çalışmalar bu şekilde devam ederse bayağı zorlanacağız herhalde. Çocuklarımız daha başlayamadılar. Onların kaydını yaptık. Bugün ders yok. Okulda tadilat varmış. O yüzden başlayamadılar. Biraz bekleyecekler. Daha nakiller de açılmadı. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız." dedi.

 

Okula yeni başlayan ve büyük bir heyecanla okula gelen Keziban Aksu, "Bir an önce okula başlamak istiyorum. Okula başlamak için geldim ama okul yokmuş. Daha önce de bu okulda kaydım vardı ama şimdi yok diyorlar. Okul açılırsa yarın başlayacağım." diyerek bir an önce başlamak için sabırsızlandığını söyledi.

 

Çocuğunu okula getirdiğini fakat gördüğü manzara karşısında ne yapacağını şaşırdığını dile getiren Nedim Songül ise, "Bize 1 Ekim'de çocuğunuzu İrfan Baştuğ ya da İkinisan İlköğretim Okulu'na götürebilirsiniz dediler. Şu an çocuğumu getirdiğim İnönü İlköğretim Okulu'nun 15 Kasım'a yetiştirilmeye çalışılacağını söylediler. Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu'nda tadilat yapılacağından dolayı buraya en yakın okullardan birisi olan 50. Yıl ilköğretim Okulu'na götürmemiz gerekiyor. Hem 50. Yıl İlköğretim Okulu hem de diğer en yakın ilköğretim okulu olan İkinisan İlköğretim Okulu tadilat halinde olduğundan öğrencilerimiz okula başlayamadı. Okul inşaatlarına ve güçlendirme çalışmalarına çok geç başladığından dolayı eğitim öğretim sezonuna yetiştirilemedi. Daha önce yetiştirileceği söylenmişti. Şu an bu çocuklar birinci sınıflar dahil 1 ekime kadar okula gidemeyecekler deniliyor."şeklinde konuşarak, okulların zamanında yetiştirilememesinden dolayı çocukların hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti. (Fırat Arslan - İLKHA)



 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur
"Yüzyılın Konut Projesi" başvuruları yarın başlıyor