MİT mensubunu ifşa davasında 3 sanık tahliye edildi

MİT mensuplarının ifşa edilmesine ilişkin 8 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıklar Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Yeni Yaşam gazetesi çalışanları Aydın Keser ile Ferhat Çelik, adli kontrol kararıyla tahliye edildi.

Diğer tutuklu sanıklar Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Hülya Kılınç'ın ise atılı suçun vasıf ve mahiyeti ile somut delillerin durumuna göre tutukluluk hallerinin devamını kararlaştıran heyet, bir sonraki duruşmayı 9 Eylül'e erteledi.

Sanıklar, MİT Kanunu'nun 27. Maddesi ile TCK'nın 329. Maddesi'nden (Gizli kalması gereken bilgileri açıklama) yargılanıyordu.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hac kesin kayıtlarında bugün son gün
Tam Güneş Tutulması başlıyor
Güneydoğu'da toz taşınımı bekleniyor
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?