Moğolistan'da sel: 2 ölü, binlerce hayvan telef oldu

Moğolistan'ın 2 şehrindeetkili olan sel nedeniyle 2 kişinin öldüğü, 6 binden fazla hayvanın telef olduğu belirtildi.

Moğolistan Ulusal Acil Durum Yönetim Ajansı (NEMA), yaptığı açıklamada Tuv ve Govisumber eyaletlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından selin meydana geldiğini belirtti.

 

Açıklamada, oluşan sel nedeniyle Tuv eyaletinde 2 kişinin öldüğü, her iki eyalette de toplam 6 bin 67 büyükbaş ve küçükbaş hayvanın telef olduğu, yaklaşık 410 evin de yıkıldığı ifade edildi.

Meteoroloji, önümüzdeki günlerde şiddetli yağışların ülkenin büyük bir kısmında etkili olacağı tahmininde bulunarak vatandaşları ve özellikle çobanları gerekli önlemleri almaya çağırdı. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Türkiye'ye Afrika sıcak hava dalgası geliyor
Kış lastiği yazın neden kullanılmamalı?
82 yerleşim yerinin yolu kapandı
Meteoroloji 42 il için sarı kodlu uyarı yayımladı
Benzin ve motorine zam geldi