Muhammed Mursi şehid edildi

Muhammed Mursi'nin cunta mahkemesinin salonunda şehid edildiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Akbaş, "Mursi'nin idam edilerek Müslümanların yanında daha değerli olmasını önlemek için bu yolla şehid ettiler, biz inanıyoruz ki o şehid edildi" dedi.

Mısır'da darbeci Sisi yönetimi tarafından yargılandığı mahkeme salonunda şehid olan Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi için Gaziantep Üniversitesi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi Mescidi'nde Öğretim Görevlisi İsmail Yılmaz'ın kıldırdığı cenaze namazı öncesinde, Öğretim Görevlisi Adil Öztekin Kur'an-ı Kerim okudu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından kısa bir konuşma Prof. Dr. Mehmet Akbaş, Muhammed Mursi'nin şehid edildiğini söyledi.

Akbaş, "O Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olma gayreti gösteren bir insandı. Şeker hastasıydı. Onun idam edilerek Müslümanların yanında daha değerli olmasını önlemek için bu yolla şehid ettiler. Bizler inanıyoruz ki o şehid edildi. Naaşı, ailesine bile verilmeden defnedildi. Bugün milyonlarca Müslüman, 'bir Muhammed Mursi ölür, binlercesi arkasında, davan davamızdır' mesajı verdi. Bizim yapmamız gereken; onun vizyonunu her zaman ve her zeminde yaşamak, yaşatmaktır ve davasını herkese anlatmaktır." dedi.

Konuşmanın ardından Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 8 yaralı
Gaziantep’te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı
Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 74 gözaltı
Çocuklarımıza baskı yapmak yerine destek olmalıyız
Gaziantep'te akıl almaz kasap hilesi