MÜSİAD: "Eylemler Meşru Çerçevede Yapılmalıdır"

MÜSİAD Batman Şubesinden bölgede yaşanan kepenk kapattırma eylemleri ile ilgili olarak yapılan açıklamada, yapılacak tüm eylemlerin diğer insanların yaşam ve özgürlük haklarına müdahale etmeksizin demokratik ve meşru çerçevede yapılması gerektiği belirtil

BATMAN- Doğu ve Güneydoğu'nun birçok ilinde olduğu gibi önceki gün Batman'da da kepenklerin tehditle kapattırılması ve yaşanan olaylarla ilgili olarak MÜSİAD Batman Şubesi'nden açıklama geldi.

 

Açıklamada, "Cezaevlerinde devam etmekte olan açlık grevleri nedeniyle insani olarak büyük bir üzüntü ve kaygı içerisinde olduğumuzu belirtmekle birlikte bu insanların bulundukları durumu paylaşabilmek adına yapılacak tüm eylemlerin, diğer insanların yaşam ve özgürlük haklarına müdahale etmeksizin demokratik ve meşru çerçevede yapılması gerekmektedir" denildi.

 

Açıklamanın devamında, aksi haldeki dayatmacı, zorlayıcı tutum ve fillerle hak arayışında bulunma çabalarının acıyı paylaşmaktan öte mazlum ve mağdur halkın acısını daha da derinleştirdiği belirtilerek, "Bu nedenle hak arama ve talepleri dile getirme adına yapılacak tüm eylemlerin esası ne kadar önemli ise dile getirilişleri esnasında sergilenecek tutum ve davranışların da diğer birey ve toplumların yaşam ve özgürlük haklarına müdahale etmeksizin dile getirilmesi adına her zümrenin üzerine düşen tutum ve davranışlarını bu yönde daha duyarlı bir şekilde kullanmalarını temenni ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. (Veysi Demir-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Batman Haberleri

Batman’ın Bahçelievler Mahallesi’nde silahlı çatışma: 2 ölü, 4 yaralı
Batman’da silahlı kavgada 4 kişi tutuklandı
Batman Beşeveler Mahallesi sakinleri 35 yıldır bekliyorlar: Ne tapu var, ne muhatap!
Batman'da kamuya yerleştirme vaadiyle dolandırıcılık suçundan 4 kişi tutuklandı
Batman'da yük treni araçla çarpıştı