Nijerli Büyükşehir Belediye Başkanları Konya'da

Konya Büyükşehir Belediye'yi ziyaret eden Nijerli Büyükşehir Belediye Başkanları, Konya'da gördükleri projelerin ufuklarını açtığını söylediler.

KONYA - Çeşitli toplantılara katılmak üzere Konya'ya gelen Nijerli Büyükşehir Belediye Başkanları Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret ettiler.

 

Nijer'in Agadez, Niamey, Zender, Maradi ve Difa Büyükşehir Belediye Başkanları ile görüşen Başkan Tahir Akyürek, dostlukların ve ilişkilerin kalıcı olabilmesi için ticaretin de önemli olduğuna dikkat çekti. Başkan Akyürek, şehirler arasında kurulacak kardeşlik ilişkilerinin ülkeler arası ilişkilere de katkı sağlayacağını dile getirdi.

 

Türkiye'de ve Konya'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan Agadez Büyükşehir Belediye Başkanı Anako Muhammed ise, ziyaretin şehirler ve ülkeler arası ilişkileri canlandıracağını vurguladı. Türk insanında samimiyet gördüğünü belirten Muhammed, Konya'da gördükleri projelerin ufuklarını açtığını ifade etti.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ziyaretin sonunda misafirlerine Fransızca Mesnevi ile çiniden yapılmış sikke hediye ederken; Agadez Büyükşehir Belediye Başkanı Anako Muhammed de Başkan Akyürek'e Nijer'deki şehirlerin simgelerinin bulunduğu bir tablo hediye etti. (M. Enes İmir - İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

AFAD'dan yoğun kar yağışına ilişkin açıklama
Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti
31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!