Nizip çadır kent kutlu doğum etkinliği 2015

Gaziantep’in Nizip ilçesinde bulunan çadır kentte kalan Suriyeli mültecilere yönelik Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Gaziantep İl Müftülüğü tarafından Nizip ilçesinde Suriyeli mültecilerin kaldığı çadır kentte "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu Kutlu Doğum etkinliği programı gerçekleştirdi.

Yaklaşık 10 bin 700 Suriyeli sığınmacının barındığı çadır kentteki programa; Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Hasan Başiş, İl Müftüsü Ahmet Çelik, İl Müftü Yardımcısı Şaban Kondi, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları ve Suriyeli sığınmacılar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Suriyeli kız çocuklarının Arapça seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Seslendirilen ilahilerin ardından Müftü Ahmet Çelik ve Nizip İlçe Müftüsü Osman Şekerci birer konuşma yaptı.

Programda Arapça bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanlığı müşaviri Hasan Başiş, Peygamber Efendimiz dönemindeki Ensar ve Muhacir kardeşliğine değinerek, Türkiye'ye  sığınan Suriyeli sığınmacılara Ensar olmamız gerektiğini vurgulayarak, bu dünyada herkesin bir imtihanda olduğunu belirtti.

Tekrar ilahilerle devam eden program yapılan dua ve karanfil dağıtımı ile son buldu.İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Nizip Haberleri

Gaziantep'te 10 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 2 şahıs yakalandı
Gaziantep'te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı
Bir mezranın yıllardır süren mağduriyeti: Artık bu sorunlar çözülsün
Gaziantep'te otoyola yakıt yağı döken sürücü hakkında adli işlem başlatıldı
Gaziantep'te 215 kök kenevir ele geçirildi