Öcalan imzalı araziye en büyük cezaevi

Diyarbakır'a, Türkiye'nin en büyük ceza infaz kurumlarından biri yapılmaya başlandı

Diyarbakır'a, İstanbul Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusu'ndan sonra Türkiye'nin en büyük ceza infaz kurumlarından biri yapılmaya başlandı. Bin 413 dönümlük arazinin paftalarında, 43 yıl önce Diyarbakır'da kadastro teknisyenliği yapan Abdullah Öcalan'ın imzası bulunuyor.

2014 YILINDA BİTECEK

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın 43 yıl önce Diyarbakır'da kadastro teknisyeni iken paftalarının altında imzasının bulunduğu bin 413 dönümlük arazide yaptırılan Diyarbakır Ceza İnfaz Kurumu Kampsu'nda yetişkinler, kadınlar ve çocuklar için ayrı ayrı cezaevleri, hastane, lojman duruşma salonu ve çocuk kreşi de bulunacak. 99 milyon 600 bin TL'ye mal olacak cezaevinin 2014 yılında tamamlanması hedefleniyor.

PAFTALARDA ÖCALAN'IN İMZASI VAR

İmralı'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken PKK lideri  Abdullah Öcalan'ın 43 yıl önce Diyarbakır'da Kadastro Teknisyeni olarak görev yaparken hazırlanan imar planı paftalarında imzası olan Diyarbakır-Ergani karayolu üzerindeki araziye dev cezaevi kampusu kuruluyor. Daha önce PKK ve Hizbullah mensuplarının kaldığı D Tipi Cezaevi'nin yanına bin 413 dönümlük arazi üzerine kurulan 2 bin 80 kişilik kapasiteli Diyarbakır Ceza İnfaz Kurumu için Kayapınar Belediyesi'nden ruhsat alınırken, kampusun 2014 yılında tamamlanması bekleniyor. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi 99 milyon 600 liraya yapılan ve temeli atılan cezaevi kampusu, İstanbul Silivri'den sonra Türkiye'nin en büyük ceza infaz kurumlarından biri olacak.

DURUŞMA SALONU DA OLACAK

Geçtiğimiz yıllarda PKK ve Hizbullah davası sanıkları ile hükümlülerinin kaldığı D Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ni içine alacak olan alanda yapılacak kampusta yetişkin, çocuk ve kadınlar için ayrı ayrı cezaevleri, hastane ve duruşma salonu da bulunacak. Kent merkezinden 15 kilometre uzaklıkta olan kampusta lojman, mutfak ve çocuk kreşinin de yapılacağı belirtilirken, bazı duruşmaların artık kampus alanındaki duruşma salonunda yapılabileceği belirtildi. Yeni kampusun tamamlanması ile Bağlar İlçesi'nde kentin ortasında kalan ve 12 Eylül darbesinin sembol yerlerinden biri olan 5 Nolu Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlülerin de buraya taşınacağı ve 5 Nolu Cezaevi'nin yerinin amaçlar için kullanılacağı belirtildi.

BAŞBAKAN 'ESKİSİNİ YIKACAĞIZ' DEMİŞTİ

Diyarbakır'a 3 Eylül 2010 günü yaptığı ziyarette İstasyon Meydanı'nda halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şu Diyarbakır Cezaevi bir dile gelse de 12 Eylül darbesi sonrasında yapılan insanlık dışı işkenceleri anlatsa" dedikten sonra, söz konusu cezaevini kapatacaklarını, yeni bir cezaevi yapacaklarını, yenisi yapılınca Diyarbakır Cezaevi'ni yıkacaklarını söylemişti.

 

 

 

  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

AFAD'dan yoğun kar yağışına ilişkin açıklama
Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti
31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!