DİYARBAKIR - Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Oda ve Borsa Başkanları Diyarbakır'da bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.
Oda ve Borsa Başkanları, "Bugün burada Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tüm Ticaret ve Sanayi Odaları ve Ticaret Borsası Başkanları olarak bir araya gelmiş bulunmaktayız. Ülkemizin en temel meselesi olan ve 30 yıldan beri süren çatışma ortamının artık çekilemeyecek duruma gelmesi nedeni ile toplandık" denildi.
Kürt sorununun ülkemizde özellikle de bölgemizde yıllardan beri çok ciddi yaralar açtığına dikkat çekilen açıklamada, "Her gün onlarca gencimizin öldüğüne şahit oluyoruz ve bu ölen gençlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Artık bu ülkede hiçbir annenin gözyaşı dökmesine tahammülümüz kalmamıştır. TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi partilerle görüşme talebinde bulunacağız" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamanın devamında, çözüme yönelik iyi niyet göstermeyen parti ve tarafların kamuoyuna teşhir edileceği ve bütün amaçlarının diyalog ve müzakere ortamının biran önce oluşması olduğu dile getirilerek "Sonuç olarak akan kanın durması ve bölgemizde huzur ve güven ortamının teşhisi için biran önce silahların susması ve karşılıklı müzakerelerin başlamasını istiyoruz. Artık yeter! Édi bese!" denildi. (İLKHA)
Oda ve Borsa Başkanları "Artık Yeter!" Dediler
Diyarbakır'da bir araya gelen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Oda ve Borsa Başkanları, 30 yıldan beri süren çatışma ortamının artık çekilemeyecek duruma geldiğini belirterek, "Artık yeter!" dediler.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur
"Yüzyılın Konut Projesi" başvuruları yarın başlıyor