Okul kıyafetlerinde yeni dönem: Zorunlu mağaza olmayacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul kıyafetleriyle ilgili yeni düzenlemeleri duyurdu. Buna göre okullar, velileri belirli mağazalara yönlendiremeyecek.

Her okul kendi kıyafetini, öğretmen ve velilerin görüşüyle belirleyecek ve bu kıyafetler 4 yıl boyunca değiştirilemeyecek.

Formalar sade olacak; reklam, logo ya da ayrımcılığa yol açacak simgeler kullanılamayacak. Veliler, okulun tanımladığı kıyafeti istedikleri yerden temin edebilecek.

Bakan Tekin, mağaza dayatması veya diğer şikâyetler için, "Sorun yaşayan bize gelsin" diyerek velilere il ve ilçe müdürlükleri ya da doğrudan bakanlıkla iletişime geçme çağrısında bulundu. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den dikkat çeken ara tatil açıklaması
15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tercih başvuruları yarın başlıyor
İmam hatip okullarını bir marka haline getirmek zorundayız
Lisans eğitiminin 3 yıla indirilmesi öğrenciler ve velilerden tam destek gördü
İmam hatip okulları 112 yaşında