Okul müdürleri de rektörler gibi atanacak

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı bilgilere göre, artık okul müdürleri de belirlenen üç kişilik bir liste içinden valiler tarafından seçilecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan okul müdürlerinin bundan böyle valiler tarafından atanacağını söyledi. Atama, rektörlerde olduğu gibi üç kişilik bir liste çıkarılacak. Rektörlerin listesi cumhurbaşkanına gidiyor ancak müdürlerin de listesi valiye gidecek. Vali, listeden istediği kişiyi okul müdürü seçecek.

Başbakan Erdoğan, hafta sonu temaslarda bulunmak üzere gittiği Gaziantep'te yüz binlerce kişiyi ilgilendiren bir açıklamada bulundu. Gaziantep'te kanaat önderleriyle bir araya gelen Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim'i yakından alakadar eden o projeden bahsetti.

Okul müdürlerinin atamalarında bundan böyle valilerin yetkili olacağını açıklayan Erdoğan, konuyla ilgili olarak yaptıkları çalışma hakkında kısa bilgiler vedi:

"Müdürler puana göre atanınca yatılı bölge okulları sıkıntı yaşıyor. Şimdi biz bir çalışma yapıyoruz, bu tamamlanınca puan ve sicil baz alınarak üç aday belirlenecek. O ilin valisi, bunların arasından birini müdür olarak atayacak."

Dünyabülteni

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den dikkat çeken ara tatil açıklaması
15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tercih başvuruları yarın başlıyor
İmam hatip okullarını bir marka haline getirmek zorundayız
Lisans eğitiminin 3 yıla indirilmesi öğrenciler ve velilerden tam destek gördü
İmam hatip okulları 112 yaşında