Okullar 16 Haziran’da kapanacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim süresinin uzatılmayacağını belirterek okulların 16 Haziran'da kapanacağını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından okulların ne zaman tatil edileceğiyle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den açıklama geldi.

Bakan Özer, “16 Haziran'da okullar kapanıyor, uzatma yapmadık. 1 Ağustos-1 Eylül arasında deprem bölgesinde telafi eğitimi olacak. 2023-2024 eğitim öğretim dönemine başlarken 1 aylık daha telafi eğitimi yapacağız. Yani deprem bölgesinde 2 ay telafi eğitimi yapacağız. Öğrenciler illa eğitim aldıkları lokasyonda değil istedikleri ilde bu eğitimi alabilecek.”

16 Haziran 2023 Cuma günü karnelerin alınmasıyla başlayacak olan 3 aylık yaz tatili, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü sona erecek. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den dikkat çeken ara tatil açıklaması
15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tercih başvuruları yarın başlıyor
İmam hatip okullarını bir marka haline getirmek zorundayız
Lisans eğitiminin 3 yıla indirilmesi öğrenciler ve velilerden tam destek gördü
İmam hatip okulları 112 yaşında