Okullardaki cıvalar toplatılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yurt genelindeki okullarda eğitim malzemesi olarak bulunan cıvaları toplatacak.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu, bazı okullarda öğrencilerin cıvalardan zehirlenmesi gerekçe gösterilerek eğitim malzemesi olarak okullarda bulunan civanın toplatılmasına karar verdi.

Resmi ve özel okulların müdürlükleri, Bakanlığın internet sitesinde oluşturulacak ''Cıva Miktarı Modülü''ne okullarındaki cıva miktarıyla ilgili bilgileri girecek.

Sağlık Bakanlığı da vücut sıcaklığını ölçmede kullanılan cıvalı termometrelerin satışını ''sağlık ve güvenlik açısından tehlike oluşturduğu'' gerekçesiyle durdurmuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

MEB yönetici görevlendirme sistemi değiştirildi
Ana dilimize sahip çıkalım
Kar ve buzlanma nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi
Yoğun kar yağışı, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle 2 Ocak 2026'da kar tatili olan iller
Diyarbakır dahil 20 ilde okullar tatil